Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cherry Clafoutis

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις ενός κλασικού γαλλικού γλυκού με αυτή τη λαχταριστή συνταγή Cherry Clafoutis. Με καταγωγή από την περιοχή Limousin της Γαλλίας, το Clafoutis είναι ένα ρουστίκ επιδόρπιο που συνδυάζει ζουμερά κεράσια με ένα ελαφρύ κουρκούτι σαν κρέμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα παραδεισένιο επιδόρπιο που επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και τάρτας, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα κεράσια
2 φλιτζάνια

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
4

Γάλα
1 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Βούτυρο (για άλειμμα)

Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το απολαυστικό Cherry Clafoutis, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Για να συνδυάσετε τα υλικά της ζύμης.
  • Χτυπήστε ελαφρά: Για να χτυπήσετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Βαθιά ταψί για πίτα ή ταψί: Για να ψήσετε τον κλαφούτη.
  • Πίττα κεράσι: Εάν θέλετε, για να αφαιρέσετε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια.
  • Βούτυρο: Για να αλείψετε το ταψί και να προσθέσετε πολλά στο κλαφούτι.
  • Ζάχαρη άχνη: Για να ξεσκονίσετε το έτοιμο clafoutis, προσθέτοντας μια νότα κομψότητας.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Αλείψτε ένα βαθύ ταψί για πίτα ή ένα ταψί με βούτυρο, διασφαλίζοντας ότι όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες.
  3. Ξέπλυνε και ξέπλυνε τα φρέσκα κεράσια χρησιμοποιώντας μια πίτρα κερασιού ή ένα μικρό μαχαίρι.
  4. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε τα αυγά, μια κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίξτε σιγά σιγά τη γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας συνεχώς για να δημιουργήσετε μια λεία ζύμη.
  7. Τα κεράσια χωρίς κουκούτσι σε μία στρώση στον πάτο του λαδωμένου ταψιού.
  8. Ρίξτε το κουρκούτι ομοιόμορφα πάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  9. Το προθερμάνετε στο φούρνο και ψύξτε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να δέσει το clafoutis και να ροδίσει από πάνω.
  10. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη πάνω από το clafoutis.
  11. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, προαιρετικά γαρνίροντας με επιπλέον κερασία ή μια κούκλα σαντιγί.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου Cherry Clafoutis διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Αφού συναρμολογηθεί, απαιτούνται περίπου 40-45 λεπτά για να ψηθεί στο φούρνο, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας να είναι περίπου 55-60 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Δ/Υ (Αυτή η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για βίγκαν.)

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να βελτιώσετε τις γεύσεις του Cherry Clafoutis σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στο κουρκούτι μια βουτιά εκχύλισμα αμυγδάλου ή λίγο αλεσμένη κανέλα.
  • Για μια έξτρα πινελιά απόλαυσης, μπορείτε να σερβίρετε το clafoutis με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια λίγη σάλτσα σοκολάτας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μοιράσει ομοιόμορφα τα κεράσια στο κάτω μέρος του πιάτου για να διασφαλίσετε ότι κάθε φέτα έχει μια γενναιόδωρη ποσότητα φρούτων.
  • Όταν ξεσκονίζετε τη ζάχαρη άχνη πάνω από το clafoutis, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό κόσκινο για μια λεπτή και ομοιόμορφη επικάλυψη.
  • Ενώ η παραδοσιακή έκδοση της κερασίας χωρίς κουκούτσι για να προσθέσετε μια διακριτική γεύση αμυγδάλου από τα κουκούτσια, μη διστάσετε να βάλετε κουκούτσι στα κεράσια αν προτιμάτε για ευκολότερη κατανάλωση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
9g

Υδατάνθρακες
30 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
20 g

Ασβέστιο
100 mg

Σίδερο
1 mg

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το απολαυστικό Cherry Clafoutis, κόψτε το σε φέτες και μεταφέρετε τις σε ατομικά πιάτα γλυκού. Μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο επιπλέον ζάχαρη άχνη από πάνω για μια κομψή πινελιά. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο μπορείτε να το κάνετε μόνο του ή να συνδυάσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για περισσότερη απόλαυση. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε με μια πλευρά από φρέσκα μούρα ή λίγο κουλούρα φρούτων για να συμπληρώσετε τις γεύσεις του clafoutis.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε το Cherry Clafoutis σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​​​έως και 2-3 ημέρες. Πριν το σερβίρετε ξανά, μπορείτε να ζεστάνετε απαλά μεμονωμένες φέτες στο φούρνο μικροκυμάτων ή να κάνετε τις παγωμένες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα κερασια, το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, είναι γεμάτα με ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές. Τα κεράσια περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνες C και K, καθώς και μετάλλα όπως κάλιο και μαγγάνιο. Επιπλέον, τα κεράσια μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες και να προάγουν τον καλύτερο ύπνο λόγω της φυσικής τους περιεκτικότητας σε μελατονίνη.

Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βασικές βιταμίνες και μετάλλα, όπως βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και σελίνιο. Το γάλα συμβάλλει στο ασβέστιο, το οποίο υποστηρίζει υγιή οστά και δόντια και παρέχει πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την επισκευή των μυών. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται προσφέρει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε το Cherry Clafoutis, ίσως σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε άλλες υπέροχες συνταγές για επιδόρπια. Μερικές παρόμοιες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν το Blueberry Clafoutis, το Raspberry Clafoutis ή ακόμα και μια αλμυρή παραλλαγή όπως η ντομάτα και ο βασιλικός Clafoutis. Αυτές οι παραλλαγές σας θέλουν να πειραματιστούν με διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων και γεύσεων, ενώ απολαμβάνετε την υφή σαν κρέμα ενός κλασικού clafoutis.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους Γάλλους σεφ όπως η Julia Child, ο Jacques Pépin και ο Dominique Ansel. Η εξειδίκευση τους στη γαλλική κουζίνα και η αφοσίωση στη διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών μας βοηθά να εκτιμήσουμε τις αυθεντικές γεύσεις και τεχνικές του Cherry Clafoutis. Ακολουθώντας τα βήματά τους, μπορούμε να αναδημιουργήσουμε ένα επιδόρπιο που μας μεταφέρει στη γοητευτική γαλλική ύπαιθρο, απολαμβάνοντας την απλότητα και την κομψότητα αυτής της απολαυστικής απόλαυσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button