Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές

Σχετικά με τη συνταγή

Προετοιμαστείτε για μια απολαυστική και θρεπτική γαστρονομική εμπειρία με αυτή τη συνταγή για σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές! Αυτή η ζωντανή και υγιεινή σούπα συνδυάζει την καλοσύνη του φρέσκου σπανακιού και των χορταστικών κίτρινων φακών για να δημιουργήσει ένα γεμάτο γεύση πιάτο που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. Γεμάτη με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα θρεπτικό και ανακουφιστικό γεύμα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκο ​​σπανάκι
500 γραμμάρια

Κίτρινες φακές
1 φλιτζάνι

Κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο

Σελίδες σκόρδο
3, κιμάς

Τζίντζερ
κομμάτι 1 ίντσας, τριμμένο

Ζωμός λαχανικών
4 φλιτζάνια

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Κουρκουμάς σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Νιφάδες κόκκινου τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

  1. Σανίδι κοπής
  2. Μαχαίρι
  3. Μεγάλη κατσαρόλα ή κατσαρόλα
  4. Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  5. Μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης (προαιρετικό)
  6. Μεζούρες και κουτάλια
  7. Τρίφτης (για τζίντζερ)
  8. Πιάτα ή μπολ για σερβίρισμα

Τώρα που τα έχετε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε πλένοντας καλά το φρέσκο ​​σπανάκι κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή ακαθαρσίες.
2. Κόψτε το σπανάκι σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε το στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
3. Ξεπλύνετε τις κίτρινες φακές με νερό σε ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
5. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να ροδίσουν ελαφρώς.
6. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να απελευθερωθούν οι αρωματικές γεύσεις.
7. Προσθέστε τις ξεπλυμένες κίτρινες φακές στην κατσαρόλα, ακολουθούμενες από σκόνη κύμινου, σκόνη κουρκουμά και νιφάδες κόκκινου τσίλι.
8. Ανακατέψτε καλά τα πάντα για να συνδυάσετε τα μπαχαρικά με τις φακές και τα λαχανικά.
9. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
10. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν οι φακές.
11. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να ομογενοποιηθεί με τη σούπα.
12. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
13. Εάν προτιμάτε πιο απαλή σύσταση, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Να είστε προσεκτικοί όταν αναμιγνύετε ζεστά υγρά.
14. Μόλις ανακατευτεί, επαναφέρετε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεστάνετε απαλά για λίγα λεπτά ακόμα πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο και τον τεμαχισμό του σπανακιού, το ξέπλυμα των φακών και την προετοιμασία των απαραίτητων συστατικών. Ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο θερμότητας και την επιθυμητή τρυφερότητα των φακών. Ωστόσο, με αυτά τα απλά βήματα, θα έχετε μια νόστιμη και θρεπτική σούπα έτοιμη να την απολαύσετε σε ελάχιστο χρόνο!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή Σπανακόσουπας με Κίτρινες Φακές είναι ήδη κατάλληλη ως έχει.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τις γεύσεις αυτής της σούπας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού ή λίγο ξύδι προς το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος.
– Αν προτιμάτε πιο πηχτή σύσταση, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του ζωμού λαχανικών ή να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού αναμεμειγμένο με νερό για να πήξει η σούπα.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών προσαρμόζοντας την ποσότητα των νιφάδων κόκκινου τσίλι σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με μια κούκλα ελληνικό γιαούρτι ή κρέμα καρύδας και να πασπαλίζετε από πάνω μερικά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως κόλιανδρο ή μαϊντανό.
– Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και να προσαρμόσετε το καρύκευμα πριν το σερβίρετε. Μερικές φορές λίγο επιπλέον αλάτι ή μαύρο πιπέρι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ανάδειξη των γεύσεων.

Τώρα που η σούπα είναι έτοιμη, ας ρίξουμε μια ματιά στις διατροφικές της αξίες ανά μερίδα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας που περιγράφει τις κατά προσέγγιση διατροφικές αξίες ανά μερίδα αυτής της συνταγής σούπας σπανάκι με κίτρινες φακές:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
10 g

Υδατάνθρακες
25 g

Παχιά
5 g

Ίνα
8g

Βιταμίνη Α
150% της ημερήσιας αξίας

Βιταμίνη C
30% της ημερήσιας αξίας

Σίδερο
15% της ημερήσιας αξίας

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή την απολαυστική σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές, βάλτε την σε μπολ ή βαθιά πιάτα. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μαύρο πιπέρι και μερικά φύλλα φρέσκου σπανακιού για μια κομψή πινελιά. Συνδυάστε τη σούπα με ζεστό ψωμί με κρούστα, κράκερ ολικής αλέσεως ή μια συνοδευτική σαλάτα για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Η σούπα μπορείτε επίσης να την απολαύσετε ως ορεκτικό ή να σερβιριστείτε μαζί με ψητά λαχανικά, ψητό κοτόπουλο ή ψητό τόφου για μια πιο χορταστική επιλογή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περίσσεψε η σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές, φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​έως και 3-4 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, ζεστάνετε απαλά τη σούπα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών για να προσαρμόσετε τη συνοχή εάν πήξει κατά την αποθήκευση. Αποφύγετε να παγώσετε τη σούπα, καθώς η υφή του σπανακιού μπορεί να αλλάξει κατά την απόψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Ας εξερευνήσουμε τα βασικά συστατικά:

  1. Σπανάκι: Συσκευασμένο με σίδηρο, βιταμίνες Α και C και φυτικές ίνες, το σπανάκι συμβάλλει στην υγιή πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει τη συνολική ευεξία. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από χρόνιες ασθένειες.

  2. Κίτρινες φακές: Ως εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και μετάλλων όπως ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ, οι κίτρινες φακές προάγουν τον κορεσμό, βοηθούν στην πέψη και υποστηρίζουν την αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών. Έχουν επίσης χαμηλά λιπαρά και θερμίδες.

  3. Σκόρδο και τζίντζερ: Αυτά τα αρωματικά συστατικά όχι μόνο προσθέτουν γεύση αλλά διαθέτουν και αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία για την υγεία της καρδιάς και τη μείωση της φλεγμονής.

  4. Κουρκουμάς: Γνωστός για το ζωηρό του χρώμα και τη δραστική του ένωση κουρκουμίνη, ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών και να υποστηρίξει την υγεία του εγκεφάλου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για σούπα σπανάκι με κίτρινες φακές, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κρεμώδης σούπα με φακές και σπανάκι: Μια ανακουφιστική σούπα φτιαγμένη με κόκκινες φακές, σπανάκι και κρεμώδες γάλα καρύδας για μια απολαυστική ανανέωση.

  2. Μαροκινή σούπα με φακές: Αρωματική και πικάντικη νηστίσιμη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button