Εύκολες συνταγές

Συνταγή για Cupcake Frozen Yogurt

Συνταγή για cupcake με παγωμένο γιαούρτι

Σχετικά με τη συνταγή:

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του παγωμένου γιαουρτιού με τη γλυκιά των cupcakes. Αυτά τα Cupcakes Frozen Yogurt είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και υφών που θα σας αφήσουν να λαχταρείτε για περισσότερα. Οι κρεμώδες παγωμένο γιαούρτι βρίσκονται πάνω από μια υγρή και αφράτη βάση cupcake, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα δροσιστικό και χορταστικό.

Συστατικά:

Δείτε τι θα κάνετε για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά Cupcakes Frozen Yogurt:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Cupcake

Frozen Yogurt Topping

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ φλιτζάνι μέλι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

2 φλιτζάνια ανάμεικτα μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)

¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σόβες για cupcake
  • Κασέτα για μάφιν
  • Σχάρα ψύξης
  • Μεσούλια παγωτού
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων (για την παρασκευή παγωμένου γιαουρτιού)
  • Σακούλα σωλήνωσης και μύτη διακόσμησης (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και στρώστε μια φόρμα για μάφινς με επένδυση για cupcakes.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  4. Χτυπάμε τα αυγά, μια κάθε φορά, ακολουθούμενα από το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα μεταξύ των επενδύσεων για cupcakes, γεμίζοντας την καθεμία περίπου στα δύο τρίτα.
  7. Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  8. Βγάλτε τα cupcakes από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας:

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα Cupcakes Frozen Yogurt είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης και της ανάμειξης των συστατικών, του ψησίματος των cupcakes και της αφαίρεσης τους να κρυώσουν. Αυτό δεν περιλαμβάνει τον χρόνο κατάψυξης που χρειάζεται για την επικάλυψη γιαουρτιού.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans:

Για βέγκαν Frozen Yogurt Cupcakes, μπορείτε να κάνετε τις επιπλέον αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το κανονικό βούτυρο με ανάλατο vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Χρησιμοποιήστε γιαούρτι φυτικής προέλευσης, όπως γιαούρτι καρύδας ή αμυγδάλου, αντί για ελληνικό γιαούρτι.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα υποκατάστατο αυγού vegan ή χρησιμοποιήστε σάλτσα μήλου, πολτοποιημένες μπανάνες ή αλεύρι λιναρόσπορου αναμειγνύεται με νερό ως συνδετικό παράγοντα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αλείψετε με τη ζάχαρη. Αυτό που έχει πιο λεία υφή και καλύτερη ενσωμάτωση των συστατικών.
  2. Όταν προσθέτετε τα ξηρά συστατικά στο αναβουτύρου, μην το κατεβάζετε υπερβολικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε πυκνά cupcakes αντί για ελαφριά και αφράτα.
  3. Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς πριν προσθέσετε την επικάλυψη του γιαουρτιού. Αυτό αποτρέπει το λιώσιμο και εξασφαλίζει μια πιο προσεγμένη παρουσίαση.
  4. Για μια επαγγελματική πινελιά, περάστε το παγωμένο γιαούρτι στα cupcakes χρησιμοποιώντας μια σακούλα και διακοσμητική άκρη. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ρίξετε το γιαούρτι από πάνω χρησιμοποιώντας μια μπάλα παγωτού.
  5. Προσαρμόστε τις επικαλύψεις σας χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους ανάμεικτων μούρων ή προσθέτοντας λίγο θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή τρίμματα σοκολάτας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

Τα Frozen Yogurt Cupcakes προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και διατροφής. Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
220

Παχιά
9g

Υδατάνθρακες
31 g

Πρωτεΐνη
5 g

Ζάχαρη
17 g

Ίνα
2g

Απαιτήσεις και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Για μια εκπληκτική παρουσίαση, σερβίρετε τα Frozen Yogurt Cupcakes σε μια πιατέλα γλυκού ή σε ατομικά πιάτα. Μπορείτε να τα γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας ή λίγο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Συνοδέψτε τα cupcakes με μια πλευρά σαντιγί, σάλτσα φρούτων ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Για να διατηρήσετε αυτά τα Frozen Yogurt Cupcakes στα καλύτερά τους, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και μία εβδομάδα χωρίς να χάσουν τη γεύση και την υφή τους. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν για λίγα λεπτά για να πετύχετε την τέλεια κρεμώδη υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση:

Αυτά τα Cupcakes FrozenYogurt προσφέρουν πολλά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν. Ως ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα βασικά για την υγεία:

  1. Ελληνικό γιαούρτι: Η βάση του παγωμένου γιαουρτιού, το ελληνικό γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, ασβέστιο και προβιοτικά. Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου, βοηθά την πέψη, ενισχύει τα οστά και προάγει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.

  2. Μικτά μούρα: Ο συνδυασμός από φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα παρέχει μια έκρηξη αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων. Αυτά τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και ανθοκυανίνες, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

  3. Αλεύρι ολικής αλέσεως: Χρησιμοποιώντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που είναι επεξεργασμένοι κόκκοι, και ενσωματώνοντας αλεύρι ολικής αλέσεως ή άλλα αλεύρια ολικής αλέσεως στη βάση του cupcake, μπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε ίνες. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως συμβάλλουν στην καλύτερη θέση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

  4. Μέλι: Ως φυσικό γλυκαντικό, το μέλι προσθέτει μια νότα γλυκύτητας ενώ προσφέρει πιθανά για την υγεία. Περιέχει αντιοξειδωτικά, έχει αντιμικροβιακά στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει τον πονόλαιμο και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

  5. Αυγά: Τα αυγά παρέχουν μια πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων. Υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία των ματιών.

Παρόμοιες συνταγές:

Αν σας αρέσουν αυτά τα Cupcakes Frozen Yogurt, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Frozen Yogurt Popsicles: Αντί για κέικ, ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού σε φορμάκια για φρυγανιά και παγώστε για μια δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση.
  • Παρφέ γιαουρτιού: Στρώστε ελληνικό γιαούρτι, γκρανόλα και ανάμεικτα μούρα σε ένα ποτήρι ή μπολ για ένα υγιεινό και καλό πρωινό ή σνακ.
  • Φλοιός γιαουρτιού: Απλώστε το ελληνικό γιαούρτι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και, στη συνέχεια, πάσπισε με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή μαύρη σοκολάτα. Παγώστε και σπάστε σε κομμάτια για μια νόστιμη παγωμένη απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:

Αυτή η συνταγή Frozen Yogurt Cupcake εμπνεύστηκε από τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα διάσημων σεφ όπως η Ina Garten, γνωστή για τα απλά αλλά γευστικά επιδόρπια της, και η Χριστίνα Τόση, ο εγκέφαλος πίσω από τις καινοτόμες γλυκές δημιουργίες του Milk Bar. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό κλασικών γεύσεων με μοναδικές ανατροπές επηρέασε την ανάπτυξη αυτού του απολαυστικού γλυκού που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας καλούς.

Τώρα, ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του σεφ σας και να ξεκινήσετε μια γαστρονομική περιπέτεια με αυτά τα Cupcakes Frozen Yogurt. Απολαύστε τη διαδικασία, πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και απολαύστε κάθε παραδεισένια μπουκιά. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button