Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα μαρμελάδας κανέλας και γάλακτος

Συνταγή για μπισκότα με κανέλα και μαρμελάδα γάλακτος

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια απολαυστική απόλαυση με αυτά τα μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος! Αυτά τα μπισκότα γεμίζουν με ζεστή γεύση κανέλας και μια γέμιση μαρμελάδας γάλακτος που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Ο συνδυασμός της αρωματικής κανέλας και της μαρμελάδας κρεμώδους γάλακτος δημιουργεί μια παραδεισένια γεύση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Είτε τα απολαμβάνετε με ένα φλιτζάνι τσάι είτε ως απογευματινό σνακ, αυτά τα μπισκότα είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αγαπημένα στο νοικοκυριό σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

2
Μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

3 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας
τριμμένη κανέλα

1/2 φλιτζάνι
Μαρμελάδα γάλακτος

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπάμε
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης

Μην ξεχάσετε να συγκεντρώσετε όλα τα υλικά εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία ψησίματος!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρέμα γάλακτος μαζί με το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την τριμμένη κανέλα.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά τη ζύμη.
6. Κόψτε μερίδες ζύμης σε μέγεθος κουταλιάς της σούπας και ισιώστε τις ελαφρώς με την παλάμη σας. Δημιουργήστε μια εσοχή στο κέντρο κάθε μπισκότου χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού.
7. Γεμίστε κάθε εσοχή με μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας γάλακτος, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει.
8. Ψήνετε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω από τις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των υλικών, καθώς και την ανάμειξη και τη διαμόρφωση της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 10-12 λεπτά. Έτσι, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, μπορείτε να έχετε μια παρτίδα λαχταριστών μπισκότων έτοιμα για να τα απολαύσετε!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας έχει μαλακώσει αλλά δεν έχει λιώσει. Αυτό θα εξασφαλίσει σωστή κρέμα με τα σάκχαρα και θα δώσει μια πιο ελαφριά υφή στα μπισκότα.
– Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κρύα αυγά μπορεί να μην ενσωματωθούν τόσο καλά στη ζύμη.
– Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα της αλεσμένης κανέλας σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Αν είστε λάτρης της κανέλας, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγη παραπάνω για μια επιπλέον γεύση.
– Αν δεν έχετε μαρμελάδα γάλα στο χέρι, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλες γλυκές γεμίσεις όπως καραμέλα ή κονσέρβες φρούτων. Γίνετε δημιουργικοί και πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις!
– Όταν ισιώνετε τη ζύμη, μην την πιέζετε πολύ. Αρκεί ένα απαλό χτύπημα για να δημιουργήσετε ένα ελαφρώς πεπλατυσμένο μπισκότο.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην κολλήσουν.

Απολαύστε το ακαταμάχητο άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας όσο ψήνονται αυτά τα απολαυστικά μπισκότα! 😋

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
40 mg

Νάτριο
90 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
29g

Σάκχαρα
15 g

Πρωτεΐνη
3g

Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος είναι απολαυστικά από μόνα τους, αλλά μπορούν να αυξηθούν σερβίροντάς τα με διάφορα συνοδευτικά. Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα μπισκότα μαζί με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ για μια άνετη απογευματινή απόλαυση. Συνδυάζονται επίσης καλά με ένα ποτήρι κρύο γάλα, το οποίο συμπληρώνει τέλεια τις γεύσεις κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος. Για μια πιο απολαυστική εμπειρία, σκεφτείτε να τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Για να προσθέσετε μια διακοσμητική πινελιά, μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη ή να πασπαλίσετε από πάνω λίγη κανέλα πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κάθε μπισκότο με ένα μικρό ξυλάκι κανέλας ή με λίγο λιωμένη σοκολάτα για μια επιπλέον ξεχωριστή παρουσίαση.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις, μπορείτε να προσφέρετε μια επιλογή από φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες σε φέτες ή βατόμουρα που προσφέρουν μια αναζωογονητική αντίθεση με τη γλυκύτητα των μπισκότων. Ξηροί καρποί όπως ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή πεκάν μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως τραγανό συνοδευτικό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα αυτά τα μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα έως και 5 ημέρες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακτήσουν την υφή και τη γεύση τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτά τα μπισκότα κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος όχι μόνο ικανοποιούν τα γλυκά σας αλλά προσφέρουν και ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Η κανέλα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της και τη δυνατότητα να βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Το βούτυρο, αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, παρέχει απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα με μέτρο.
  • Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12 και σελήνιο.
  • Η μαρμελάδα γάλακτος προσθέτει ασβέστιο και μια νότα κρέμας στα μπισκότα.

Θυμηθείτε, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε αυτές τις λιχουδιές ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν οι γεύσεις της κανέλας και της μαρμελάδας γάλακτος, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Μπισκότα με ρολό κανέλας: Αυτά τα μπισκότα αποτυπώνουν την ουσία ενός ρολού κανέλας σε μέγεθος μπουκιάς, με μια στροβιλιζόμενη ζάχαρη κανέλας και ένα γλάσο με τυρί κρέμα.
  • Μπισκότα με αποτύπωμα γάλακτος: Μια ανατροπή στο κλασικό μπισκότο με αποτύπωμα, γεμάτο με λαχταριστή μαρμελάδα γάλακτος και πασπαλισμένο με κανέλα.
  • Cinnamon Sugar Snickerdoodles: Μαλακά και λαστιχτά μπισκότα τυλιγμένα σε επικάλυψη ζάχαρης κανέλας, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γλυκύτητας και μπαχαρικών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για μπισκότα με κανέλα και μαρμελάδα γάλακτος προέρχεται από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Sophie Dubois. Η σεφ Dubois είναι γνωστή για τους δημιουργικούς γευστικούς της συνδυασμούς και την ικανότητά της να εξυψώνει τα παραδοσιακά επιδόρπια. Πιστεύει ότι τα απλά συστατικά μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές λιχουδιές προσθέτοντας απροσδόκητες ανατροπές.

Η αγάπη της για την κανέλα και η επιθυμία της να ενσωματώσει τη μαρμελάδα γάλα σε ένα κλασικό μπισκότο οδήγησε στη δημιουργία αυτής της λαχταριστής συνταγής. Η αφοσίωση της σεφ Dubois στα ποιοτικά συστατικά και η προσοχή στη λεπτομέρεια την κάνουν πραγματική έμπνευση στον γαστρονομικό κόσμο.

Απολαύστε το ψήσιμο αυτών των νόστιμων μπισκότων κανέλας και μαρμελάδας γάλακτος και αφήστε τους γευστικούς σας κάλυκες να ξεκινήσουν ένα απολαυστικό ταξίδι! 🍪😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button