Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις πλούσιες και παρακμιακές γεύσεις του Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τη νοστιμιά της σοκολάτας με τη γεύση των φιστικιών με ξηρούς καρπούς, με αποτέλεσμα μια παραδεισένια απόλαυση που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Η λεία και κρεμώδης υφή του cheesecake συμπληρώνεται τέλεια από την τραγανή κρούστα φιστικιού, δημιουργώντας μια απολαυστική αντίθεση σε κάθε μπουκιά. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλώς ικανοποιείτε το γλυκό σας, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>

Γέμισμα Cheesecake
Κρούτα φιστικιού

16 ουγγιές (450 g) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 ½ φλιτζάνι (180 g) θρυμματισμένα κράκερ Graham

½ φλιτζάνι (100 g) κρυσταλλική ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι (75 g) λιωμένο βούτυρο

2/3 φλιτζάνι (160 ml) παχύρρευστη κρέμα
¼ φλιτζάνι (35 g) ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

3 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας (25 g) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι (130 g) ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, λιωμένα

½ φλιτζάνι (70 g) ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Τηγάνι με ελατήριο (9 ίντσες/23 εκ.)
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Μηχανή επεξεργασίας τροφίμων ή σακούλα με φερμουάρ (για σύνθλιψη κράκερ Graham)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325°F (160°C).
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα θρυμματισμένα κράκερ Graham, το λιωμένο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη για την κρούστα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
3. Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ενός ποτηριού με επίπεδο πάτο για να συσκευάσετε σταθερά την κρούστα.
4. Τοποθετούμε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν κρεμώδη και λεία.
6. Προσθέστε σταδιακά τη πηχτή κρέμα γάλακτος, τα λιωμένα κομμάτια σοκολάτας και το αλάτι στο μείγμα του τυριού κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
7. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
8. Διπλώστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
9. Ρίξτε τη γέμιση cheesecake πάνω από την κρυωμένη κρούστα στο ταψί, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
10. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο και να κουνηθεί ελαφρά.
11. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτό το Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή όλων των συστατικών, την προετοιμασία της κρούστας, την ανάμειξη της γέμισης του cheesecake και τη συναρμολόγηση όλων στο ταψί με ελατήριο. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 55-60 λεπτά, ακολουθούμενος από ψύξη και ψύξη του cheesecake για τουλάχιστον 4 ώρες.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα έχει μαλακώσει πριν αρχίσετε να το ανακατεύετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια λεία και κρεμώδη υφή.
– Όταν λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλό βραστήρα ή να τα ψήσετε σε μικροκύματα σε μικρά διαστήματα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσουν τελείως.
– Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά τη ζύμη του cheesecake μετά την προσθήκη των αυγών, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο κατά το ψήσιμο.
– Για καλύτερα αποτελέσματα, – Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο. Αυτό θα το βοηθήσει να ρυθμιστεί σωστά και να πετύχει την επιθυμητή υφή.
– Όταν πιέζετε την κρούστα στο ταψί με ελατήριο, βεβαιωθείτε ότι έχει συσκευαστεί σφιχτά και ομοιόμορφα, επιτρέποντας μια στιβαρή βάση.
– Για να αποφύγετε ρωγμές στην επιφάνεια του cheesecake, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ρηχό ταψί γεμάτο με νερό στην κάτω σχάρα του φούρνου σας κατά το ψήσιμο. Η υγρασία από το νερό βοηθά στη δημιουργία ενός πιο υγρού περιβάλλοντος, μειώνοντας τις πιθανότητες ρωγμών.
– Μόλις κρυώσει τελείως το cheesecake και δέσει, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού πριν αφαιρέσετε τα πλαϊνά. Αυτό θα βοηθήσει στην απελευθέρωση του cheesecake χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.

Τώρα που το Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας είναι έτοιμο, ας ρίξουμε μια ματιά στις διατροφικές του αξίες ανά μερίδα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
420

Συνολικό Λίπος
30 g

Κορεσμένα λιπαρά
16g

Χοληστερόλη
110 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
33g

Διαιτητικές ίνες
2g

Ολικά σάκχαρα
23g

Πρωτεΐνη
7g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτό το κομψό Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας, μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίασή του γαρνίροντάς το με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και λίγο λιωμένη σοκολάτα. Για μια πρόσθετη πινελιά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε κάθε φέτα μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Οι αντίθετες υφές και γεύσεις θα ανεβάσουν αυτό το γλυκό στο επόμενο επίπεδο.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε το cheesecake με φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, που παρέχουν μια αναζωογονητική ισορροπία στον πλούτο της σοκολάτας και των φιστικιών. Ένα ξεσκόνισμα ζάχαρης άχνη ή μια ελαφριά σάλτσα φρούτων μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη συνολική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία και τη φρεσκάδα του Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας, φυλάξτε το στο ψυγείο. Καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποφύγετε τυχόν μυρωδιές να διαπεράσουν το γλυκό. Εάν αποθηκευτεί σωστά, μπορείτε να απολαύσετε το cheesecake για έως και 4-5 ημέρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Cheesecake με φιστίκια σοκολάτας περιέχει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία.
– Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.
– Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και τα πιθανά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία.
– Το τυρί κρέμα παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.
– Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Αν και αυτό το επιδόρπιο πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, η συμπερίληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών προσθέτει ορισμένα υγιεινά στοιχεία στην απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των cheesecakes, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις άλλες απολαυστικές παραλλαγές μας:
– Cheesecake Raspberry Swirl
– Μπάρες Cheesecake Blueberry Lemon
– Σοκολατένιο τσιζκέικ καραμέλας με αλάτι

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικά προφίλ γεύσης και υφές, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε τον κόσμο των cheesecakes και να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής, [Διάσημο Pastry Chef]. Γνωστό για τους καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς και τις εξαιρετικές δημιουργίες επιδόρπιων, το Famous Pastry Chef έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης τόσο για σεφ όσο και για οικιακούς μάγειρες. Εμπλουτίζοντας τον βελούδινο πλούτο της σοκολάτας με το ακαταμάχητο τραγανό φιστίκι, αυτή η συνταγή αποτίει φόρο τιμής στη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως ο [Famous Pastry Chef]. Απολαύστε τη δημιουργία αυτού του αριστουργήματος στη δική σας κουζίνα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button